ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |
پتاژ لوبیا سفید
مواد لازم :
لوبیا سفید 250 گرم
آب گوشت 1 لیتر
لوبیا سبز 3 قاشق سوپخوری
هندوانه 3 قاشق سوپخوری
نخود فرنگی 3 قاشق سوپخوری
شلغم 3 قاشق سوپخوری
کره 25 گرم
خامه 25 گرم
جعفری ساطوری شده قدری
ترخون قدری
فلفل قدری
نمک قدری
طرز تهیه :
بهتر است لوبیا را قبلا خیس کنیم که زودتر بپزد و بعد آنرا با مقداری آب
و کمی نمک میگذاریم خوب بپزد , بعد از صافی یا دستگاه مخصوص رد میکنیم که
پوست آن گرفته شود آنگاه آب گوشت را با لوبیا صاف کرده مخلوط و در صورتیکه
مایه خیلی غلیظ باشد کمی آب گرم اضافه میکنیم و سپس هویج و نخود و لوبیا
سبز و شلغم خرد شده را داخل پتاژ می نمائیم و میگذاریم سبزیها بپزد بعد
پتاژ را در ظرف میریزیم خامه یا کره به آن اضافه میکنیم و جعفری یا ترخان
خرد شده روی آن میپاشیم .
می توانیم سبزیهای خرد شده را در آن نریزیم فقط کمی گل پر یا جعفری خرد شده موقع ریختن در سوپخوری به آن اضافه کنیم .
پتاژ گوجه فرنگی
مواد لازم :
آرد سفید 50 گرم
آب گوشت 5 فنجان
کره 50 گرم
رب گوجه فرنگی 4 قاشق سوپخوری
نان سفید قدری
فلفل قدری
نمک قدری
طرز تهیه :
آرد را با کره کمی سرخ میکنیم آبگوشت را کم کم داخل آرد می نمائیم هم
میزنیم تا آرد در آبگوشت کاملا حل شود و چند جوش بزند تا کمی غلیظ گردد بعد
رب گوجه فرنگی و نمک و فلفل را اضافه می نمائیم و بعد از چند جوش که پتاژ
غلیظ شد آنرا در ظرف میکشیم و کمی جعفری خرد کرده و در صورت تمایل 2 تا 3
قاشق سوپخوری خامه روی آن میدهیم و نانرا در ظرف جداگانه سر میز میبریم و
موقع مصرف هرکس برای خودش مقداری نان و پتاژ در ظرف میکشیم .
برای تهیه نان نانهای بریده شده ساندویچ را با قیچی چهار گوش چهارگوش کوچک میبریم و در تاوه یا در فر چند دقیقه برشته می نمائیم .
آش عباسعلی
مواد لازم
_ نخود نصف پیمانه
_لوبیا چیتی نصف پیمانه
_ لوبیا سفید نصف پیمانه
_ گندم پوست کنده 1/5 پیمانه
_برنج نصف پیمانه
_عدس نصف پیمانه
_گوشت دنده گوسفندی 300 گرم
_ پیاز 5 عدد درشت برای پیازداغ
_ سیر 10 حبه برای سیر داغ
_ نمک و زردچوبه به میزان لازم
_ فلفل سیاه و قرمز به اندازه کافی
_ روغن حیوانی
_ نعناع خشک برای نعناع داغ
طرز تهیه در ادامه مطلب
پتاژ قارچ
مواد لازم :
قارچ 500 گرم
آب گوشت 5 فنجان
کره 1 فنجان
آرد برنج 2 قاشق سوپخوری
زرده تخم مرغ 3 عدد
آب لیموترش قدری
طرز تهیه :
آرد یا آرد برنج را در ظرفی میریزیم شیر یا آب گوشت را بتدریج روی آرد میریزیم و بهم میزنیم , بعد مایه را روی آتش ملایم میگذاریم و مرتب بهم میزنیم تا مایه جوش آمده غلیظ شود , قارچ را تمیز و خرد میکنیم و میشوئیم و با یکی دو قاشق کره یا روغن کمی سرخ میکنیم بعد داخل مایه میریزیم تا چند جوش بزند , آنگاه زرده های تخم مرغ را خوب میزنیم و با کمی نمک و آب لیمو مخلوط مخلوط میکنیم و داخل سپخوری میریزیم و پتاژ را داغ داغ روی زرده تخم مرغ ریخته و بهم میزنیم و خامه روی آن میدهیم ( این پتاژ را بدون خامه هم میتوان تهیه کرد ) و در صورت مصرف شیر خامه لازم است .
آش شله قلمکار
مواد لازم
سبزی آش (تره – جعفری – شبتت گشنیز – اسفناج) 5/1 کیلوگرم
نخود و لوبیا و عدس (مجموعاً به تساوی) 750گرم
برنج یک لیوان (200گرم )
گوشت سردست بدون استخوان یک کیلوگرم
پیاز سرخ کرده 4 تا5 قاشق سوپخوری
نمک و فلفل به مقدار کافی
زردچوبه یک قاشق مرباخوری
آش شله قلمکار
طرز تهیه
حبوبات را ( که بهتر است قبلاً خیس کرده باشیم ) با گوشت و پیاز سرخ کرده و زردچوبه می گذاریم خوب بپزند، برنج را می شوئیم و به حبوبات و گوشت اضافه می کنیم تا برنج نیز کاملاً بپزد.
سبزیجات را بعد از تمیز کردن خرد می کنیم و داخل آش شله قلمکار می ریزیم ،مرتب بهم می زنیم تا آش کاملاً جا بیافتد . حرارت آش باید ملایم باشد تا ته نگیرد
پتاژ مارچوبه
مواد لازم :
مارچوبه 500 گرم
آب گوشت 5 فنجان
شیر هموژنیزه 3 فنجان
کره 50 گرم
آرد برنج 50 گرم
خامه 75 گرم
زرده تخم مرغ 3 عدد
نمک فنجان
طرز تهیه :
آرد برنج را با کره کمی سرخ و حرارت را ملایم میکنیم و آب گوشت را کم کم
میزنیم تا آرد برنج در آب گوشت حل شود , قسمتهای نرم و لطیف مارچوبه را
خرد میکنیم و با یکی دو لیوان آب و کمی نمک میگذاریم بپزد بعد از چرخ مخصوص
یا صافی رد میکنیم شیر جوشیده را با مارچوبه مخلوط میکنیم و ابن مایه را
داخل مایه آبگوشت و برنج میریزیم , میگذاریم چند جوش بزند تا کمی غلیظ شود
سپس زرده های تخم مرغ را خوب میزنیم و با کمی نمک مخلوط میکنیم و حرارت را
ملایم مینمائیم زرده تخم مرغ را کم کم داخل پتاژ میکنیم و مرتب بهم میزنیم و
بعد از یک جوش بلافاصله در سوپخوری میریزیم و خامه را روی پتاژ میدهیم ,
ممکن است نوک مارچوبه را که لطیف ترین قسمت آن است با آب و نمک جداگانه
بپزیم و روی پتاژ در سوپخوری بریزیم .
ممکن است از یک قوطی کنسرو مارچوبه استفاده کرد کنسرو احتیاج به پختن ندارد .