طرز تهیه ترشی بندری
مواد لازم:
یک بسته | تمرهندی |
پنجاه گرم | موسیر |
سه عدد | هویج |
سه عدد | خیار |
یک لیوان | رب انار ترش |
سه عدد | بادمجان متوسط |
یک بوته | سیر |
3-2 شاخه | کرفس |
یک کیلو | گل کلم |
پنجاه گرم | فلفل سبز ریز |
نیم کیلو | سیب زمینی ترشی |
یک تا دو قاشق سوپ خوری | ادویه ترشی |
پنج عدد | گوجه فرنگی کال |
یک لیوان | آب گوجه فرنگی غلیظ |
یک لیوان | سبزی معطر خرد شده (نعنا، گشنیز، مرزه، ترخون) |
طرز تهیه :
- فلفل های سبز قلمی را با کمی سرکه و نمک بجوشانید تا نرم شود.
- تمرهندی را درون ظرفی ریخته و مقداری سرکه روی آن بریزید و به طور کامل هم بزنید، سپس آن را درون یک صافی بریزید و هسته های آن را جدا کنید.
- گوجه فرنگی ها را به صورت نگینی خرد کنید.
- هویج ها و سیب زمینی ها و سیرها را پوست بـِکـَنید و ریز خرد کنید.
- برگ های کرفس را جدا کنید و آن ها را هم به اندازه هویج خرد کنید.
- خیارها را (بدون پوست گرفتن) خرد کنید و در صافی بریزید؛ مقداری نمک روی آن بپاشید و 3-2 ساعت صبر کنید تا آب اضافی آن برود.
- موسیرهای خشک را به مدت 6- 5 ساعت در آب خیس کنید، 3-2 بار بشویید، ریشه ها و قسمت های زاید آن را بگیرید و به صورت درسته یا ریز شده استفاده کنید.
- بوته های گل کلم را از هم جدا کنید و به طور کامل ریز کنید.
- سبزی های معطر خرد شده ی ترشی را با تمامی مواد بالا مخلوط کنید.
- بادمجان ها را با پوست یا بدون پوست به صورت دلخواه به شکل حبه قند خرد کنید و با کمی سرکه بجوشانید تا نرم شود؛ سپس به همان صورت که داغ است به بقیه مواد اضافه کنید و به طور کامل مخلوط کنید.
- ادویه ترشی ، رب انار، آب گوجه فرنگی غلیظ شده و تمرهندی رقیق شده با سرکه را به مخلوط اضافه کنید.
- مخلوط آماده شده را درون ظرف مخصوص ترشی بریزید و سرکه را به آن اضافه کنید تا روی آن را بپوشاند.
- نمک را هم به میزان دلخواه به ترشی بیفزایید. استفاده از مقدار بیشتری نمک در صورتی که شور نشود، مدت و کیفیت نگهداری ترشی را بیشتر خواهد کرد.
مواد لازم:
برنج | 3 پیمانه |
گوشت چرخ کرده | 300 گرم |
لپه | 1 پیمانه |
سیب زمینی | 2 عدد |
لیمو عمانی | 3 عدد |
رب گوجه فرنگی | ۵/۱ قاشق غذا خوری |
پیاز سرخ شده | ۲ قاشق غذا خوری |
دارچین | 1 قاشق غذا خوری |
روغن | به میزان لازم |
نمک و زرد چوبه | به مقدار کافی |
طرز تهیه :
گوشت چرخ کرده و لپه را با نمک و زردچوبه بپزید ودر آخر با رب گوجه فرنگی و لیمو عمانی و پیاز سرخ شده و دارچین مزه دار کنید و بگذارید آبش کاملاً جوش رود . سیب زمینی را ریز و سپس سرخ کنید ( توجه داشته باشید که لیمو عمانی را با پوست ریز کنید و بعد به غذا اضافه کنید تا هم غذا مزه ترش بگیرد و هم به واسطه پوست لیمو معطر شود) می توانید برنج را هم به صورت آبکش و هم به صورت کته درست کنید و بعد در دیس بکشید و مواد آماده را روی آن بریزید و یا یک کفگیر برنج بکشید و روی آن یک کفگیر از مواد آماده و دو باره برنج و بعد ازمواد آماده و آن قدر تکرار کنید تا ظرف شما پر شود .
آموزش فلافل لبنانی
مواد لازم:
باقلای خشک | ۳۸۰ گرم |
نخود | ۳۸۰ گرم |
سیر کوبیده | ۲ حبه درشت |
پیاز( ریز خرد شده) | یک عدد درشت |
پیازچه( ریز خرد شده) | ۴ عدد بزرگ |
فلفل سبز قلمی تند | یک عدد( ریز خرد شود) |
بیکینگ پودر | یک قاشق غذاخوری |
آرد | ۳ قاشق غذاخوری |
جعفری خرد شده | یک فنجان |
پودر تخم گشنیز | یک قاشق مرباخوری |
پودر زیره سبز | ۵/۱ قاشق مرباخوری |
نمک و فلفل | به اندازه لازم |
روغن برای سرخ کردن فلافل | به اندازه لازم |
طرز تهیه:
باقلا و نخود را از قبل خیس می کنیم. باقلا و نخودهای خیس خورده را پوست می کنیم و با گوشت کوب یا خردکن برقی به طور کامل خرد می کنیم. سپس سیر، پیاز، پیازچه و بقیه مواد را اضافه کرده و دوباره له می کنیم تا نرم شود و می گذاریم یک ساعت بماند.
در آخر گلوله هایی به اندازه گردو از مخلوط این مواد بر می داریم و به صورت شامی های گردی در می آوریم. آن گاه در یک سینی می چینیم و می گذاریم یک ربع دیگر بماند. سپس در روغن فراوان سرخ می کنیم تا طلایی شود
چگونه تست فرانسوی تهیه کنیم؟
● مواد لازم
تخم مرغ | به ازای هر تکه از آن |
کره ساده و غیر چسبنده | به مقدار لازم |
شیر در ازای هر تخم مرغ | ۳/۱ فنجان |
دارچین | ( اختیاری) |
وانیل | (اختیاری) |
نان | ( هر چند تکه که نیاز دارید). |
شکر پودر شده | مقداری |
● مراحل
۱) اجاق گاز خود را در حرارت بالا قرار دهید. سپس کره را در ظرف قرار داهید.
۲) در یک کاسه تخم مرغ ها را بشکنید. وانیل، شیر و دارچین را اضافه کرده و آن را با همزن و یا چنگال به خوبی به هم بزنید.
۳) سپس حرارت را پایین بیاورید زمانی که ماهی تابه به خوبی گرم شود.
۴) یک تکه از نان را در مخلوط فوق فرو برده و به گونه ای که هر دو قسمت نان آغشته شود و تست ها را در ماهیتابه داغ قرار دهید.
۵) تا زمانی که هر دو طرف آن طلایی شود آن را حرارت دهید.
6) تست ها را در ظرف قرار دهید و به سرعت با مربا سرو کنید.( سس سیب، پودر دارچین و پودر شکر را برای خوشمزه تر شدن اضافه کنید.)
۷) برای تکه های بعدی دوباره ۳ روش قبل را تکرار کنید.
طرز تهیه قیمه پلو
مواد لازم:
برنج | 3 پیمانه |
گوشت چرخ کرده | 300 گرم |
لپه | 1 پیمانه |
سیب زمینی | 2 عدد |
لیمو عمانی | 3 عدد |
رب گوجه فرنگی | ۵/۱ قاشق غذا خوری |
پیاز سرخ شده | ۲ قاشق غذا خوری |
دارچین | 1 قاشق غذا خوری |
روغن | به میزان لازم |
نمک و زرد چوبه | به مقدار کافی |
طرز تهیه :
گوشت چرخ کرده و لپه را با نمک و زردچوبه بپزید ودر آخر با رب گوجه فرنگی و لیمو عمانی و پیاز سرخ شده و دارچین مزه دار کنید و بگذارید آبش کاملاً جوش رود . سیب زمینی را ریز و سپس سرخ کنید ( توجه داشته باشید که لیمو عمانی را با پوست ریز کنید و بعد به غذا اضافه کنید تا هم غذا مزه ترش بگیرد و هم به واسطه پوست لیمو معطر شود) می توانید برنج را هم به صورت آبکش و هم به صورت کته درست کنید و بعد در دیس بکشید و مواد آماده را روی آن بریزید و یا یک کفگیر برنج بکشید و روی آن یک کفگیر از مواد آماده و دو باره برنج و بعد ازمواد آماده و آن قدر تکرار کنید تا ظرف شما پر شود .
طرز تهیه رشته پلو
مواد لازم
برنج | 1 کیلو |
گوشت | 0/5 کیلو |
رشته پلویی | 0/5 کیلو |
کشمش پلویی | 0/5 کیلو |
زعفران | یک چهارم ق چایخوری |
ادویه | 1 قاشق چایخوری |
نمک | به مقدار کافی |
خرما | در صورت تمایل |
طرز تهیه :
برنج را خیس کنید . گوشت را تکه تکه کنید و با پیاز بپزید . رشته را کمی با حرارت ملایم تفت بدهید . برنج را بپزید و آبکش کنید و لای آن گوشت و رشته بگذارید و ادویه و زعفران بزنید . در صورت تمایل ، کشمش و خرما را سرخ و با این غذا صرف کنید .