ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |
تخمه آفتابگردان از جمله مغزهای چربی است که نه تنها به عنوان آجیل و تنقلات، بلکه در غذاها و به خصوص سالادهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.
تخمه را به صورت تازه، خشک و بو داده مصرف می کنند که البته نوع بوداده آن با نمک و کمی آبلیمو بسیار خوشمزه است.
علاوه بر مصرف مغز تخمه آفتابگردان، از روغن آن به صورت مایع برای پخت و پز نیز استفاده می کنند.
در ضمن کره آن هم به دو صورت مارگارین و کره تخمه آفتابگردان (مانند کره بادامزمینی) یافت می شود.
جالبتر اینکه پرندگان هم مانند ما انسانها به این مغز خوشمزه علاقهمندند و به عنوان غذا از آن استفاده می کنند.
خواص غذایی
روغن آفتابگردان، 66 درصد چربی غیر اشباع اسیدلینولئیک دارد.
علاوه بر آن، این تخم منبعی غنی از فیبر، پروتئین، ویتامین E ، ویتامین B، ویتامین A و مواد معدنی مختلف مانند پتاسیم، منیزیم، آهن، فسفر، سلنیوم، کلسیم و روی است.
در ضمن تخمه آفتابگردان کمکالری بوده و کلسترول خون را پایین می آورد.
خواص درمانی
- مصرف تخمه آفتابگردان برای رفع ناراحتیهای برونش، حنجره، مشکلات ریوی و همچنین صاف شدن صدا مؤثر است.
علاوه بر این، خوردن آن را برای تسکین سرفه هنگام ابتلا به سرماخوردگی و به اصطلاح نرم شدن سینه هم توصیه می کنند.
- مهمترین خاصیت درمانی تخمه آفتابگردان که از قدیمالایام نیز به آن معروف بوده، تقویت چشم و بینایی انسان است؛ البته نباید در خوردن آن افراط کنید.
- اگر از التهاب مفاصل (آرتریت) در رنج هستید، تخمه آفتابگردان بخورید.
همشهری
خواص سیب زمینی ترشی
1- خوردن سیب زمینی ترشی برای بیماران قند مفید است. بهتر است ترش نشده آن را میل کنند زیرا سرکه اثر آنرا کم می کند.
2- خوردن سیب زمینی ترشی، فشار خون را پائین می آورد.
3- خوردن سیب زمینی ترشی بهترین درمان برای زیادی کلسترول و اوره خون می باشد.لذا برای مبتلایان به ارسائی کلیه مفید است.
4- سیب زمینی ترشی سرشار از ویتامینهای A، B (آ،ب) و مغذی تر از همجنس خود سیب زمینی است؛ زیرا دارای مواد آلبومینی زیادتری است.
5- خوردن سیب زمینی ترشی باعث زیاد شدن شیر مادران شیرده می شود.
6- سیب زمینی ترشی دارای روغن نباتی به شکل موسیلاژ(لعاب نباتی) است.
7- سیب زمینی ترشی برای اشخاصی که به سوء هاضمه، مبتلا هستند توصیه می شود.
8- سیب زمینی ترشی را به صورت خام در سرکه قرار داده و از آن ترشی تهیه می کنندو یا ابتدا سیب زمینی را در آب جوشانده و سپس با سرکه مخلوط کرده و ترشی تهیه می کنند.